SPANNEND!

Normaal ben ik helemaal niet zo’n wandelende mobiele eenheid, maar vandaag wel!
Ik heb ervoor gezorgd dat de batterij van mijn Iphone 100% gevuld is, de volumeknop voluit staat en dat mijn mobieltje niet meer dan een meter bij mij vandaan is. Regelmatig krijg ik de opmerking van vrienden en familie dat ik zo slecht bereikbaar ben, nou, vandaag dus niet!
Wauw, wat een spannende tijden zijn dit!

Nadat we vorige week terugkwamen uit Oostenrijk, zijn we vrij snel weer begonnen met het zoeken naar een geschikte huurwoning in Oostenrijk per 1 mei a.s..
En hoewel we best een aantal woningen vonden, kon er eigenlijk geen één tippen aan het huisje in Leutasch dat net op het laatste moment voor onze neus weggekaapt werd.
Totdat……..
…. Mario mij een foto liet zien van een prachtig, vrij nieuw, in Oostenrijkse stijl gebouwd, maar toch modern meerpartijen huis in Hippach (Zillertal).
Het is een huis van ongeveer 240m², verdeeld over 3 woningen en wordt in zijn geheel ter pacht aangeboden. In Nederland zijn we gewend om zodra je besloten hebt om je huis te verkopen, dit te delen op Facebook, een bord in je tuin te zetten en een vermelding op Funda met zoveel mogelijk foto’s en filmpjes en delen maar!
In Oostenrijk niet. Borden met te koop of te huur zie je bijna niet. Je zoekt op internet of neemt een makelaar bij de hand. Als je dan wat gevonden hebt, staan er meestal maar een paar foto’s bij.
En dan ook vaak foto’s waar je niet veel wijzer van wordt. Foto’s met mensen erop, badkamers met uitpuilende wasmanden, slaapkamers met onopgemaakte bedden en vieze plaatjes aan de muur (Oostenrijkse Gemütlichkeit zullen we maar zeggen), etc.
Afijn, ook bij dit pand zaten maar twee foto’s.
Heel praktisch, één van de voor- en één van de achterkant…
Toch was dit al genoeg om ons behoorlijke kriebels te bezorgen. Er stond een redelijke pachtprijs bij vermeld en na enig speurwerk was ik erachter gekomen waar het ongeveer moest liggen (zoeken op afbeelding in Google doet wonderen).
Wauw, maar dit is gaaf! Een meerpartijenhuis met 3 gemeubileerde woningen, in nieuwstaat, in een mooie rustige omgeving, in de buurt van een Volksschule tegen een redelijke prijs, ik zeg: DOEN! ….
Huh?…zei ik dat vorige week ook al niet tegen een totaal ander huisje in Leutasch??

We besloten contact op te nemen met de makelaar om meer informatie en meer foto’s te krijgen.
We vroegen of we de twee andere woningen zouden mogen verhuren aan toeristen en dit werd positief beantwoord. Super, dan zouden we direct kunnen beginnen met hetgeen we graag willen. Het verhuren van appartementen aan toeristen. Kom hier met die foto’s!
Dit speelde zich allemaal af aan het eind van de vorige week. Na het weekend zouden we meer foto’s krijgen en op basis daarvan zouden wij besluiten of we de woning wilden bezichtiging en dus weer 900 km zouden gaan rijden. Maandag hadden we de foto’s binnen en die zagen er erg goed uit. Absoluut geen ouwe meuk, veel ruimte en veel mogelijkheden. Dit moeten we niet aan onze neus voorbij laten gaan! Zeker de moeite waard om er een kijkje te gaan nemen.
Huppakee, bellen met die makelaar en heel snel een afspraak maken!!! We besloten dat Mario alleen zou gaan. Huub moet gewoon naar school en ik naar mijn werk. Mario heeft toestemming gekregen om filmpjes te maken tijdens de bezichtiging, zodat ik deze s’avonds kan bekijken.
En nu is het bijna zover! Mario is vanmorgen om 04.00 vertrokken en rond 12.00 uur kreeg ik een berichtje dat hij een goede reis had gehad en inmiddels in het centrum van Hippach stond. Normaal gesproken lees ik zo’n berichtje pas een paar uur later, maar vandaag dus niet!
Inmiddels is het 16.30 en zal de bezichtiging al wel hebben plaatsgevonden.
We hebben afgesproken dat we contact zullen hebben als Huub op bed ligt.
Ik ben zo benieuwd! Hoe Mario het huis vond, de omgeving, de meubels, de mensen en of de makelaar al onze vragen heeft kunnen beantwoorden. Kortom: wordt vervolgd!

Een gedachte over “SPANNEND!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.